fredag 2. april 2010

Netvibes

Nå nærmer vi oss slutten på dette studiet, men før det skjer kommer JAO med et nytt verktøy "Netvibes" vi skal prøve ut, og forhåpentligvis bruke i undervisning. Etter å ha sett og prøvd dette, ser jeg klart hvilke fordeler dette verktøyet har ved å få samlet alt vi har behov for på en side.

Det første informasjonsnavet jeg laget så slik ut, i tråd med øvingsoppgaven.



Ved videre utprøving ble disse til. Selve oppbyggingen av sidene er ganske like. Startside med generell informasjon som kalender, været, bilder, nyheter, huskeliste og notatblokk. I tillegg laget jeg faner for annen aktivitet som følges.

Startsiden:

Fanen blogger:


Ved å bruke Netvibes kan en spare tid på nettsurfing, ”fra mange tastetrykk til noen få”, samtidig som oppdatert informasjonen kommer til oss. Det er nok mange som meg som har vært frustrert i forhold til all informasjonen man må gjennom for å finne det man er ute etter. Vi kan bare tenke oss hvilke tanker elever har i denne jungelen av informasjon. Tar vi for oss hva elevene skal igjennom i løpet av et skoleår, er tiden et viktig moment.
For at dette skal fungere optimalt må vi ikke være redde for å prøve ut de ulike funksjonene dette verktøyet innehar, samtidig må vi sette av tid til utprøving. Det er nå en gang slik at for å bli god må man ha mengdetrening, det man ikke bruker er lett for å bli glemt.
”Rimelig Smart Skoleredskap” passer utmerket som utrykk til dette verktøyet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar