mandag 1. februar 2010

Nettbasert tankekartverktøy

I leksjonen tenkeverktøy, skulle vi lage et tankekart i Mindomo, enten i gruppe eller individuelt. Vi havnet på forslag 2 individuelt.


Jeg har tidligere kun laget tankekart i tekstprogrammet Microsoft Word eller skrevet de for hånd, så ved å utvide horisonten til å lage tenkekart elektronisk var en ny opplevelse. I denne leksjonen fikk vi innføring i å bruke gratisversjonen til det nettbaserte verktøyet ”Mindomo”. Startet først å se på introduksjonsvideoen som en fikk forespørsel om etter at man hadde logget seg inn. Den viste hvor enkelt tankekart kan lages elektronisk. Ser klart store muligheter innenfor dette verktøyet, både for meg som lærer og ikke minst for elevene. Her kan vi sammen eller enkeltvis lage tankekart over all undervisning, mål vi setter oss, spesifikke tema m.m., her er det utallige muligheter. Et meget flott og brukervennlig program, som også har svensk tekst.






Tankekartet jeg har laget er en oversikt over temaundervisning i ungdom og voksenliv.


Dette er et forslag til et av temaene som er aktuell å gjennomføre våren 2010 for elever med særskilte behov. Underveis i planleggingen av dette temaet vil nok tankekartet bli redigert. Men selve tankekartverktøyet gir en genial oversikt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar