søndag 30. januar 2011

Samarbeid under lydproduksjon

Samarbeid/prosjektarbeid, er vesentlige når en jobber i gruppe, eller som Andersen og Schwencke sier: "Prosjektarbeid er samarbeid mellom flere personer for ¨å nå et felles mål" (2001:45). Hele dette semesteret skal vi jobbe som gruppe. Dette har ikke vært noe problem, da gruppa samarbeider meget godt :))

Den første felles øvingsoppgaven gikk ut på å samarbeide om et felles tema via Skype.

Den gikk ut på å opprette et

  • "Skypestudio"

  • gjennomføre en samtale med Pamela Call Recorder

  • redigere individuelt i Audacity

  • lagre i fila i MP3-format i en Dropbox

  • dele Dropbox- mappa med de andre gruppemedlemmene

Skype er faktisk en ny arena for meg i DKL2. Vet at noen grupper tok dette i bruk under DKL1, men desverre ikke min gruppe. Hvorfor har jeg ikke svar på! Ut ifra de erfaringene jeg har gjort meg til nå under DKL2, er at dette er et fantastisk kommunikasjonsverktøy.

Under gjennomføringen av samtalen som skulle tas opp sammen med de andre gruppemedlemmene fikk en høre hvordan en egens stemme og ikke minst tonefall høres ut. Ettersom dette skulle være et "stunt" fikk en full forståelse for at en må være mer forberedt enn det vi var. Dette tar vi med oss til arbeidskravoppgave :) Denne prosessen var utrolig lærerik.

Audacity er et fantastisk verktøy med mange muligheter som vi ble kjent med under DKL1. Selv redigeringen gikk greit, men strevde litt med å eksportere fila til MP3 format. Hadde ikke programmet tilgjengelig på nåværende PC, så jeg måtte laste det ned på nytt og i denne prosessen hadde jeg glemt å legge til lame_enc.dll fila. Ved å lese i kompendiet "mediedesign DKL 104 V11" minner Richardson (2009:116) oss på at denne fila må lastes ned for å kunne eksportere til MP3 format.

Ser jeg på hele prosessen under ett i denne oppgaven, føler jeg at ved å jobbe i gruppe har vi større muligheter til å utvikler oss. der vi deler erfaringer, gir tips og ikke minst gir ros. Da er det bare å sette i gang med arbeidskravet for emnet lydproduksjon, kjempespennende.

_______________________________________________________

Andersen, E. S. og Schwencke, E. (2001) Prosjektarbeid - en veiledning for studenter. Bekkestua, NKI Forlaget.

Richardson, W. (2009) Blogs, Wikis, Podcasts and other powerful Web tools for Classroms, California: Corwin Press

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar